Art & Lifestyle |House for a Photographer by Hyde Architects


Hyde Architects designs an isolated, disused quarry hanging on the edge of Brecon National Park titled “House for a Photographer“. This structure takes on the behavior of a cameras Obscura, with its distant views given by the lighting and focusing that it allows due to it being suspended within a basin. The house’s first floor cantilever slab is constructed with in-situ concrete, while a combined heat recovery unit is used in conjunction with high performance insulated structural panels for the walls and 2nd floor. All of this helps to achieve a high level of thermal efficiency and air tightness.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s